fbpx
 

В Панагюрище започна световното първенство по фойерверки

За 6-та поредна година жителите и гостите на Панагюрище ще могат да се насладят на цветна феерия в нощното небе на града. Между 25-ти и 27-ми май сили в майсторството да направят най-красива заря ще премерят различни отбори. Участници през тази година ще са миналогодишните победители в състезанието Казахстан, както и отбори от Украйна и Норвегия.

Тържественото откриване на фестивала е от 20 часа на 25-ти май. Веднага след него гостите на феерията ще бъдат подгрети с музикален концерт и заря от българската компания, съорганизатор на събитието в партньорство с община Панагюрище. След това посетителите ще могат да се насладят на свободното и на състезателното шоу на миналогодшините победители от Казахстан.

На 26-ти са предвидени музикални концерти и шоуто на отбора от Норвегия, а 27-ми какво могат да сътворят в небето над бъгарски град ще покажат състезателите от Украйна. Награждаването на победителите ще от 22.30 часа на 27-ми май. Фестивалът ще завърши отново с музикален концерт.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.