fbpx
 

В Панагюрище започва световен шампионат по фойерверки

За пета поредна година в Панагюрище ще се проведе световен шампионат за най-красиви фоейрверки за купата на града-домакин. Началото на огнената красота в небето ще бъде дадена на 26-ти май, а програмата и състезанията ще продължат до 27-ми. Всяка вечер гостите и жителите на Панагюрище ще се радват на цветните фойерверки в небето. Състезателната част ще включи три отбора, сред които и миналогодишния победител от Беларус. Конкуренти за купата ще са и отборите от Татарастан/Казан/ и Казахстан.

Всеки от отборите ще представи 2-минутно свободно шоу, което няма да се оценява. За конкурсната програма пък ще трябва да подготвят състезателна заря за време от 3 до 7 минути. Световният шампионат ще бъде открит с концерт на младата надежда на българската музикална сцена Михаела Маринова и тандемът на сцената и в живота Алекс Раева и DJ Doncho. Естествено програмата ще продължи с подгряваща заря. В първата вечер уменията си в състезанието ще покаже отборът от Беларус, а вечерта ще продължи с изпълнения на метълкор групата Simai.

Във втората вечер публиката ще забавляват рапърът Криско, вечната група Диана Експрес и рокаджиите от Sevi. А състезателните фоейрверки ще са от отбора на Татарстан. В последната вечер уменията си ще представи отборът от Казахстан. Публиката пък ще танцува в ритъма на песните на Дара и групите Атлас и The doctors. На 28-ми ще е и официалното награждаване на победителите.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.