fbpx
 

Хартиени фенери отново ще летят над Габрово

На 2-ри септември в Габрово за седма поредна година ще се състои фестивалът на хартиените фенери. Стотици светещи хартиени лампи ще осветят нощното небе на прочутия в миналото като български Манчестер град. Всеки ентусиаст може дас е включи и да предеде към небесата най-съкровенните си тайни и мечти. В програмата отново ще се включи групата за огнени представления F.I.M.S.

Момичетата и момчетата от групата с лекотавъртят запалени сфери и правят уникални фигури от пламъците. Обещаваме ви, че ще устетите магията на пламтящите фигури ще ви заплени. Всяка година програмат на групата е различна, специално за фестивала. Мястото на събитието е площад Възраждане в Габрово. Стартът е от 20 часа.

 

Програмата включва музикално подгрявне на огнения полет, пускане на фенерите, последвано от огнено шоу. Следва традиционно хоро на мегдана в града на смеха и сатирата, както и изпълнения на местни изпълнители и други изненади, подготвени от организаторите.

Най-новата информация за фестивала можете да следите на фейсбук страницата на събитието – https://www.facebook.com/events/1688514764510994/?__mref=mb и на официалната страница на фестивала – https://www.facebook.com/SkyLaternFest/ .

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.