fbpx
 

Паркът за танцуващи мечки край Белица отново посреща посетители

Паркът за танцуващи мечки край Белица отново отвори врати за посетители, след като за да не бъде смущаван зимният сън на неговите обитатели през студените месеци не приемаше гости. В момента всъщност е и един от най-интересните периоди за наблюдение на животните, които са активни след няколкомесечния отдих. Пролетта е началото и на размножителния период и на брачните игри на мечките. Сред най-новите обитатели е 4-годишното мече Теди, което пристигна в Белица от зоопарк през есента.

bear belitsaРазходките в парка на туристи ще се осъществяват в периода от 12 до 18 часа. Все още са заранени туровете с екскурзовод, но на няколко места в парка ще има гидове, които ще отговарят на въпроси на посетителите. Към момента информационният център и панорамната тераса остават затворени. Големи групи няма да се приемат, а максималният брой хора, които могат да влизат едновременно, е четирима души.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.