Пати Остин и Мънго Джери блус бенд за 20-тия Джаз Фест в Банско

За пореден път планинския курорт Банско ще стане световна сцена на джаз елита. 20-то юбилейно издание на фестивала стартира на 5-ти август. Публиката на 4-ти обаче ще загрее Йълдъз Ибрахимова. Тя е включена в предфестивалната програма, а концертът й с билети. Всички останали прояви от фестивала са напълно безплатни. Началният час на купона всяка вечер е от 19 часа на централния площад в Банско.

jazz festivals Sofia Veliko Tarnovo Burgas

През първата фестивална вечер ще можете да се насладите на изпълненията на дамите от Сентиментъл Суингърс и Биг Бенд Благоевград със специален гост Михаил Йосифов. В програмата следват Влатко Стефановски трио от Македония, Аксел Цвингенбергер от Германия и Патриция Лакуидара от Италия. На 6-ти авугст можете да се насладите на съвместните изпълнения на Урош Перич и вокална група The Divettes от Словения и Мамбо старс Бенд от Сърбия. Същата вечер програмата продължава с Камелия Тодорова и ДжейПи Трио от България, Спагети Суинг от Италия и Сайд Степс Квинтет от Германия.

bansko jazz fest 2017

На 7-ми август ще се изявят Акуафоника/България и Италия/, Любомир Денев квартет и Весела Морова, Хилда Казасян&квартет и Севън от Швейцария. Във вторник жителите и гостите на Банско могат да слушат Биг Бенд Суинг Кидс от Германия, Лили ъф дъ уест от България, Хот Фоур от Германия и Джабе от Унгария. Програмата в сряда ще открие лългаро-американската формация Two Cities One World. Следват Шопен на струните на триото – формация от Полша, New Beginnin – България и Тони Момрел&Бенд – Великобритания.

bansko jazz fest 2017

В четвъртък, 10 август пред родната публика ще се представят грузинският Тбилиси Биг Бенд, Марио Станчев двойно трио /Франция и България/, Фредерик Фиал, Тома Кордоли и Йоан Сера от Франция със специален гост Маги Алексиева – Мей от България. На 11-ти автуст ще се изявят Offlines Project от Израел с гост Владимир Карпантов от България, Рондела от Италия, Васил Петров и Станислав Арабаджиев трио, както и Кенди Дълфър & Бенд от Холандия. Последният ден на фестивала, 12-ти август започва с Петър Славчев& Октет Пловдив. В програмата следват Пати Остин&Трио, както и честване на 100 години Ела Фицджералд. Фестивалът ще закрият Мънго Джери Блус Бенд от Великобритания.

bansko jazz fest 2017
Post Tags
Сподели статията
Автор

piggyschwainhen@gmail.com

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.