fbpx
 

Михаела Филева ще пее на фестивала на яйцето в Павликени

За пореден път Павликени ще е домакин на феситвала на яйцето. Празникът ще продължи през целия ден на 29-ти април от 11 до 22 часа в парка на града „Кирил Ракаров“. За доброто настроение на гостите е предвидена богата музикална програма. Най-чакана от публиката е младата звезда Михаела Филева. Освен нея ще пеят и танцуват десетки фолклорни групи и състави.

Посетителите ще могат да опитат най-различни домашни специалитети, направени от яйца. И да гласуват за най-вкусните ястия в кулинарен конкурс.  Освен това могат да се включат в редица състезания и надпревари. А за публиката освен игри са предвидени и куп други изненади. Павликени се гордее, че е сред най-големите производители на яйца в България, така че на празника можете да научите любопитни факти за вкусния продукт и повече за региона.

Холандска компания, която развива бизнеса си в града е осигурила 5 000 яйца за игрите и вкусните ястия на фестивала. Сред най-атрактивните игри е хвърляне на сурови яйца в цел. Освен това можете да премерите сили на спринт или слалом с яйца, щафета и кражба на яйца. За най-смелите има организирана руска рулетка с яйца. Участниците се замерят с яйца, като част от тях са сурови. По време на празника можете и да си купите различни сувенири и местни деликатеси.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.