fbpx
 

Плажът в Бургас става платен

Безплатният плаж, с който Бургас се прочу миналото лято остава в историята. През следващите пет години туристите ще плащат 5 лева за чадър и 7 лева за шезлонг на ден. Това става ясно след проведен от Министерството на туризма търг за отдаване под наем на ивицата. През миналата година община Бургас постави на плажа до моста в Морската градина 300 чадъра и 200 шезлонга, за които не се събираше такса.

Освен това, за да събират спокойно тен край брега гостите на морския град общината бе осигурила спасители и медицински лица. Поддържаха се и безплатните тоалетни и душове. Бе осигурен достъп за хора в неравностойно положени до вълните. А за активно спортуващите имаше две игрища за волейбол, две за плажен футбол и терен за тенис.

Новата фирма,която ще стопанисва плажа е единствената допусната до състезанието, след като два от конкурентите й са отстранени. Компанията ще плаща 324 000 лева с ДДС всяка година на държавата, за да стопанисва плажа и предлага платени услуги на него.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.