fbpx
 

За юбилея си Пирин фолк припомня 25 най-обичаните песни от историята на фестивала

25 любими македонски песни ще бъдат представени по време на юбилейното четвъртвековно издание на фестивала Пирин фолк. Събитието ще се проведе от 25-ти до 27-ми август в Летния театър на Сандански. Началото на всяка от програмите започва в 20.30 часа. Подбраните емблематични творби са били отличени с награди или са остналани в сърцата на публиката и се слушат и до днес. На 25-ти гост-изпълнители ще бъдат  Володя Стоянов – Воеводата, Радостина Паньова, Васко Лазаров, Алисия, Илиян Михов-Баровеца, Лили Цветкова.

В конкурсната вечер на 26 август на сцената ще се завърнат с изпълнения от историята на Пирин фолк  Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова, Иван Гоцев. На Гала-вечерта със своите емблематични песни публиката ще радват Севдалина и Валентин Спасови, Илия Луков, Румяна Попова, Лия, Цветелина, Благица Павловска. За първи път в Сандански ще се проведе и конкурс за малки изпълнители – Детски  Пирин фолк. Водещи на фестивала ще са Николай Николов и Даниела Колева.

Освен много много македонски песни за душата Пирин фолк ще предложи и богата танцова програма. През трите фестивални вечери ще се изявят над 100 танцьора. Можете да се насладите на изпълнения на ансанбъл Чинари, ансанбъл Гайтан, благоевградския танцов клуб Ритмика, ансанбъл Китка шарена, общински танцов състав Празник и фолклорни танцови школи Македонци.

Селекцията на конкурсните песни също е много силна, убедени са организаторите. За наградите с авторски песни ще се състезават Илиян Михов – Баровеца, Светла Дукатева, Вили Рай, Васко Лазаров, Дафина Димитрова и Петко Захариев, Ивайло Герасимов, Ива и Велислава Костадинови, Благоя Груевски, Ива Давидова, дует Пирин, Владислав Вълев, Биляна и Христо Косашки, Дения Пенчева, Теодора Яковлевска, Васил Вълканов,  Камелия Ванчева и Петар Нечовски. Интересът към фестивала напълни и хотелите в Сандански. Едно от най-търсените места за отсядане е един от най-хубавите хотели в България – петзвездния Парк Хотел Пирин.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.