fbpx

Почивка в България с деца

Почивка в България с деца

Почивка в България с деца

Почивка в България с деца

С деца на море

С настъпването на новата година идва време и за нови планове и решения. По- предвидливите вече мислят за своята семейна лятна ваканция през 2012 г. Освен с отдих и чудесни преживявания обаче, една почивка с деца в България е свързана и с необходимото планиране и обмисляне. За да бъде времето, прекарано с малчуганите, приятно и удовлетворяващо, има някои неща, които е добре предварително да съобразите. Независимо дали търсите почивка на море през 2012 г. или отдих в планината, когато децата са включени в уравнението, вниманието трябва да бъде фокусирано най-вече върху три ключови за добрия семеен отдих фактора: курорт, хотел, забавления.

Курорт

Несъмнено, ако сте решили да пътувате с малки деца, типът ваканционно място, към който трябва да се насочите, ще е някой по-тих, не толкова популярен и пренаселен през лятото курорт. Място, далеч от оживения нощен живот и препълнените плажове. Подходящи са затворените комплекси, където освен всичко, от което се нуждаете, ще намерите и спокойни пространства за разходки и разтоварващо прекарване на свободното време.

При планиране на почивка с вече поотраснали хлапета това, за което трябва да помислите, са забавленията и интересните места около избрания от вас курорт. Със сигурност децата ви ще си прекарат една отлична ваканция, когато след часове във водата и на морския бряг се поразходят из интересни забележителности и посетят нови за тях места. Естествено, полезното трябва да се съчетае с приятното, така че едно “щателно изследване” на някой аквапарк съвсем няма да бъде в повече нито на малките, нито на големите членове на семейството.

Аква парк Златни пясъци

Аква парк Златни пясъци

Забавления

Наистина, освен дните на пълно отпускане и релакс, във всяка една ваканцията, а най-вече в семейната, забавленията са съществена част от приятното прекарване и съответно фактор при избора на курорт. Спокойно можем да кажем: малки деца – малки забавления, големи деца – големи забавления.

к.к. Албена

к.к. Албена

Мъничетата лесно се увличат от игри на плажа с кофички и лопатки, край вълните на брега или в детските басейни. За най-малките всичко е интересно и ново. По-големите обаче търсят приключения навсякъде и постоянно. В повечето курорти вече на много места се предлага боулинг, тенис на маса, билярд, дартс, различни екскурзии и увеселения. Най-голямата радост за малчуганите разбира се са различните аквапаркове. Нищо няма да направи почивката им по-незабравима от един целодневен пропуск за подобен тип преживяване. Между другото доста възрастни също са в състояние да прекарат цял един ден във водните забавления. Клуб Хотел Еврика Бийч в Слънчев бряг, например, за ‘Лято 2012’ предлага  4 водни атракции за възрастни, сред които скоростен слайд, спираловиден слайд и още други интересни приключения.

Екшън Аква парк Слънчев бряг

Екшън Аква парк Слънчев бряг

Хотел

След като намерите подходящ курорт, който да отговаря на нуждите ви и на потребностите на вашите малчугани, идва ред на избора на хотел. Най-важното за една почивка с деца в България или където и да било другаде  е мястото, където отсяда цялото семейство. Преди да изберете хотел, в зависимост от възрастта на вашите деца, проверете наличието на следните услуги, както и реда на ползването им (включени ли са в цената на предлаганите пакети, ако не са, каква е единичната им цена): детски басейни, аниматори, детски кът, детско меню, високи детски столчета, бебешки басейн, бебешко легло, близост до парк, места за игра, места за спорт, безопасен плаж, въобще всичко, свързано с чудния и безгрижен свят на детските усмивки.

Лагуна Бийч

Комплексът Лагуна Бийч Ризорт в Созопол е един чудесен пример за място, в което дори и най-малките гости на хотела ще се чувстват отлично. Тук има голяма детска площадка, детски басейни и аниматори, които да се грижат за децата ви.

Хотел Лагуна Бийч Созопол

Хотел Лагуна Бийч Созопол

Сол Несебър Маре

Сол Несебър Маре е един от общо три хотела в комплекс Сол Несебър Ризорт. Огромният плюс на това място е, че е заобиколено от удобен за разходки парк, с големи алеи и дървета. Хотелът е най-близо до детския клуб в комплекса, който представлява замък с отделни басейни и водни пързалки.

Сол Несебър Маре

Сол Несебър Маре

Гранд Хотел Варна

Хотелът разполага с детски клуб за деца от 3 до 12 год., както и с детско меню в ресторантите си. Предлагат се бебешки столчета и бебешка кошара. Както около хотела, така и на плажа са разположени различни катерушки, пързалки и други детски съоръжения.

Гранд Хотел Варна

Гранд Хотел Варна

Колкото по-рано, толкова по-рано

Колкото по-рано се заемете с уреждането на семейната си ваканция, толкова по-спокойна и приятна ще е тя. В ранната подготовка има и друг полезен момент, а именно изгодните предложения. Съветваме ви – помислите още от сега за своята почивка в България с деца. Можете да прегледате предложенията на нашата страница в раздел Отстъпки за ранни записвания и сами да прецените кое от тях е най-подходящо за вас.

Желаем ви успешно и приятно планиране. А когато дойде време за почивка, КИТТ съветва: Освен доброто настроение, не забравяйте да си вземете и фотоапаратите!

Резервация и настаняване в хотели в България

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.