fbpx
 

Започва петият китарен фестивал в Плевен

За пета поредна година Плевен ще стане домакин на международен китарен фестивал. През тази година официалното откриване е предвидено за 27-ми ноември в читалище „Съгласие“. Тогава ще можете да се насладите на изпълненията на Франческо Шелцо от Италия, Майкъл Бътън от Великобритания и българката Биляна Лазарова. Входът за този, както и за всички останали концерти струва10 лева, като цената за пенсионери и деца е 8 лева.

quitar festival

Можете да си купите и пас, който ви дава право да присъстване на всички концерти от програмата на фестивала, както и на предвидените презентации. Цената му е 30 лева. На 28 ноември с концерт ще зарадва почитателите на струните Жудикаел Пероа от Франция. На 29 ноември ще се състои вечер на българската музика с участието на Петър Ралчев на акордеон, Мие Огура от Япония на флейта и китарите на Атанас Уркузунов, Георги Василев и Росен Балкански.

quitar festival

На 30 ноември в програмата на фестивала е предвиден концерт на Зоран Дукич от Хърватска, а на 1 декември ще можете да се насладите на гала концерт с участието на победителите от конкурсната програма. Участниците, които искат да премерят сили заплащат такса. Победителите в различните категории обаче наред с признанието получават и парични награди.

quitar festival
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.