fbpx
 

Потопете се в атмосферата на Стария Пловдив в хотел „Одеон“

Ако сте бохем по душа, обичате изкуството и местата, на които е помислено за всеки детайл, препоръчваме ви хотел „Одеон“ в Пловдив. Възрожденската къща е посрещала артисти, високопоставени политици, интелектуалният и бизнес елит на бъдещата европейска столица на културата още от построяването си. Хотел „Одеон“ е бил дом на сестрата на кмета на Пловдив Катя Сариева и съпруга й – доктор Кирил Николов.

И днес мястото привлича, изкушените от уюта и удобствата. Разположен в центъра на Пловдив, хотел „Одеон“ носи името си от намиращия се в непосредствена близост древен одеон на града под тепетата. Гледата се разкрива от част от стаите. Но когато влезете в тях, рядко се сещате да погледнете през прозореца, запленени от артистичната атмосфера, уникалните картини и мебелировка.

Другото предимство, което не е за пренебрегване в хотела е ресторант „ Одеон“. Тук можете спокойно да пиете качествено българско и чуждо вино, а ако не можете да изберете от класното меню, сервитьорът ще ви се притече на помощ и няма да съжалявате. Обстановката също е предразполагаща да се насладите на приятна вечер или обяд, заобиколени от много цветя и простор.

Очарованието започва обаче още от закуската, която е включена в цената и включва домашно, типично българско хапване по избор, изцяло от натурални продукти. Именно био и органичната храна е друго от достойнствата на ресторанта. Независимо дали сте вегетарианец или пък страстен почитател на месото, водите се от ограниченията на собствена диета, в „ Одеон“ ще намерите да хапнете нещо вкусно. Десертите са домашни, по семейна рецепта.  Така че не ги пропускайте.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.