fbpx
 

Пловдив не спи в Нощта на музеите

Пловдив отново няма да спи през двата дни на фестивала Нощ на музеите. През 2016 г. той ще се проведе на 23-ти и 24-ти септември. През двете денонощия музеи и галерии в Европейската столица на културата 2019 ще работят и след полунощ, а жителите и посетителите на града ще могат да гледат най-различни представления. Входът за всички тях е безплатен.

Все пак икономически ползи от фестивала за Пловдив има. Тъй като близо 60 000 -те посетители през двата фестивални дни харчат пари в заведения и по търговски обекти. В същото време резервациите с хотелите скачат с 50%. Така че ако искате да станете част от фестивала, помислете къде ще отседнете отрано.

Освен на традиционните участници, Нощта на музеите в Пловдив дава поле за изява на млади артисти. Големият интерес към събитието помага на проекти, дебютирали в рамките му да имат изключително успешно развитие впоследствие. Фестивалът дори има собствен фонд, с който съфинансира артистични проекти. По време на Нощта на музеите можете да слушате различни джазови изпълнения, да придобиете нови умения като рисуване върху стъкло, да откриете галерии и музеи, за чието
съществуване не сте подозирали и да се слеете с тълпата от усмихнати почитатели на изкуството.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.