fbpx
 

Пловдив живее 5 дни в ритъма на фолклора

От 30-ти юли до 3-ти август бъдещата европейска столица на културата Пловдив ще живее в ритъма на фолклора. Представители на 10 държави ще представят в града под тепетата типичната си музика и ритми. Всеки ден участниците в Международния фолклорен фестивал – Пловдив ще дефилират по улиците на града, а вечерта цще можете да гледате и безплатни галаконцерти на групите от целия свят.

Plovdiv

През петте дни на събитието ще можете да научите повече за фолклорните традиции на България, Македония, Чехия, Словения, Украйна, Франция, Холандия, Грузия, Индонезия и Мексико. Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. На 31 юли в гр. Пещера ще се представят колективите от Украйна, Франция и Македония. На 1 август, отново в Пещера ще танцуват участниците от Грузия, Мексико и Индонезия. Ансамблите от Словения, Холандия и Чехия ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.