fbpx
 

Пловдив и Стара Загора посрещат гигантски кукерски маски

От 2-ри до 7- ми февруари гигантските кукерски маски от ямболския фестивал Кукерландия ще обиколят страната. Пътуващата изложба, която предизвика огромен интерес през  миналата година, ще посети Пловдив, Стара Загора, Хасково, Бургас и Сливен. Гигантските кукерски маски са една от любимите атракции на ямболската Кукерландия.

От 2011 година насам колекцията от огромни маски се се обогатява с нови съоръжения. Инсталациите представят в стилизиран вид характерни на региона кукерски маски и всяка година участват в карнавалното шествие, с което се дава началото на фестивала.

На предстоящото в края на февруари 19-то поредно издание на „Кукерландия“ експозицията „Алея на гигантските маски“ ще бъде попълнена с три нови страшилища. Автор на проектите е дизайнерът и художник на Регионалния исторически музей Таня Косева. Международният маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2018“ през тази година ще се проведе от 22 до 25 февруари.

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.