fbpx
 

Огледала за фламинго монтират в зоопарка на Пловдив

Животните в новия зоопарк в Пловдив ще се радват на много екстри. Условията, в които ще живеят ще са максимално близки до естествените, обещават от общината. Например за розовите фламинго в зоопарка ще бъдат монтирани специални огледала. Птиците са свикнали да живеят в големи колонии, а отразителите ще им дадат усещането, че са повече отколкото в действителност. Най-много място в зоопарка е предвидено за мечките. Те ще се ширят на 3 от общо 40-те декара от площта на зоопарка. За мечките има изградени много хралупи, така че да се усамотяват при желание. Посетителите пък ще имат шанс да ги гледат от различни зрителни ъгли и дори очи в очи, като ги дели само стъклена ограда.

Пловдивският зоопарк ще е най-модерният в страната и съобразен максимално със спецификите на животните, така че те да не се чувстват в затвор. Очаква се да отвори до месеци, след като вече са построени местата за обитаване и предстои зоопаркът да се напълни с животни. Гостите на града ще могат да се любуват и на тигър, който ще ги посреща до входа на зоопарка. Първоначално мястото бе предвидено за модерен аквариум, но се очаква голямата котка да предизвика по-голям интерес. Камилите и останалите животни, които не са свикнали с по-суровия спрямо обичайния за тях климат, ще се радват на жеги и през зимата, благодарение на монтирани климатици.

Очаква се атракция да бъдат и азиатските късоноктести видри, които са в Червената книга на защитените видове.  Те са най-малките видри. Дължината им достига максимум до метър, а теглото до около 5 кг. Предполага се, че децата ще се забавляват най-много с капризните и пакостливи маймуни. В Пловдив трябва да пристигнат защитените маймуни мона. Посетителите ще могат да се любуват и на друг защитен вид – оцелот. Котките за съжаление са почти изтребени в естествената си среда.

Да се пренесете в анимационен филм по време на посещението ще ви помогнат сурикатите. Забавни ще са и патагонските зайци – мари. Освен фламинго в зоопарка ще можете да се насладите и на куп други интересни птици. Жеравите ще са пример за семействата, тъй като африканските птици отглеждат заедно децата си и се грижат еднакво за тях, като мъжкият дори мъти. В Пловдив ще се запознаете и със спецификите на нанду / прилични на щраус, но по-малки като размер птици/, пойни папагали, фазани, пауни, ему, щъркели, грабливи и водоплаващи птици.

Цените на билетите все още не са ясни , но се очаква входната такса в зоопарка първоначално да е около 4-5 лева, а най-малките, до 7 години да влизат безплатно. В зоопарка посетителите ще се радват още на лами, чакали, вълци, лисици, муфлони, язовец, скункс, камерунски и диви кози, козирози, бизони, якове, крокодили, диви прасета, сърни, благородни елени и лопатари.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.