fbpx
 

В Поморие дегустират корейски деликатеси

На ястия от корейската кухня, музика, типична за азиатската страна и изкуството на оригами ще могат да се насладят гостите на Поморие на 18 и 19 юли. Тогава морският град ще бъде домакин на фестивала на корейската култура „Корея – страна на утринната свежест“. Откриването е предвидено за 18 юли от 18.30 часа във фоайето на читалище „Просвета 1888“.

Pomorie

Тогава ще бъде открита и фотоизложба, посветена на Корея и ще бъде представено типичното корийско традиционно облекло ханбок. В 19 часа е предвидена демонстрация на таекуон-до. Половин час по-късно гостите и жителите на Поморие ще могат да се насладят на концерт на ансамбъла за традиционна корейска музика „Со Йънг Самулнори”.

Pomorie

Вечерта ще продължи с кинопрожекции за Корея и парти с модерния за азиатската държава музикален стил К-pop. На 19 юли от 13.30 часа можете да вземете участие в ателие по калиграфия, оригами и корейски игри в галерия „Поморие“. И докато всички изброени до тук събития са с безплатен вход, от 18.30 часа можете да присъствате на лекция относно вкусовете на Кория и да пробвате типични деликатеси срещу 20 лева. Вечерта отново ще приключи с K-pop парти.

Pomorie
Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.