fbpx
 

Картоф Фест започна в Чепеларе

Производителите на картофи и любителите на ястия от традиционния за Родопите продукт си дават среща на 28-ми и 29-ти октомври в Чепеларе. Тогава се провежа Картоф фест. През двата дни на фестивала можете да си купите най-различни ястия и сувенири на основата на картофа. За разлика от други подобни изложения от общината не забравят и производителите и са организирали своеобразна борса, на която можете да си купите картофи за зимата или пък за своето меню ако сте хотелиер или ресторантьор.

Между 12 и 15 часа на 28-ми октомври най-малките ще се научат да готвят вкусни гозби с картофи, както и да изработват различни атрактивни сувенири от тях. Производителите пък ще могат да разберат от 14 часа в заседателната зала на община Чепеларе кои са най-опасните вредители по картофите и какви са най-добрите методи за борба с тях. След това ще се дискутират какви са препятствията при сортоподдържането и семепроизводството на картофи.

От 13 до 15 часа на площад Олимпийски гостите на Чепеларе ще могат да се насладят на изяви на местни и гостуващи състави и певци. След това са предвидени игри за малки и големи, както и атрактивно приготвяне на ястия наречено „Баба готви насред площада“. Изложението на ястия и продукти от картофи ще продлжи на 29-ти октомври от 11 часа. В програмата следват игри за малки и големи и изпълнения на местни и гостуващи състави. В 12.30 ще бъдат отличени най-добрите певци, танцьори и изложители.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.