fbpx
 

Грънчари предстваят занаята си в НДК

Представяне на грънчарски изделия ще се проведе в събота, 28-ми април под надслов „Песента на колелетата“. Между 14 и 18 часа всеки жители и гост на София ще има възможността напълно безплатно да се запознае с тънкостите на занаята и с представители на гилдията, които ще открехнат завесата към тайните на българския занаят, превърнат от поколенията майстори в изкуство.

Събитието е част от културната програма, съпътстваща председателството на България на Съвета на Европа. Улицата на занаятите ще отвори врати на 4-я етаж в Националния дворец на културата. Като част от инициативата „Песента на колелетата“ вече бяха представени занаятите гайдарство, заедно с музика от родния фолклор, тъкачество, както и традицията по направа на мартеници.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.