fbpx
 

Цена на аквапарковете край морето

В морските курорти у нас през лятото работят няколко аквапарка, в които можете да качите адреналина и да се забавлявате. Те предлагат различни приключения, като варират и цените на входните билети. Ето и най-добрите, между които можете да избирате в зависимост от курорта, който сте предпочели за ваканцията си. Аквапарк Аквамания се намира в курорта Албена, а съоръженията в него и дизайнът му са уникални за цяла Югоизточна Европа. Площта му е 30 000 квадратни метра, сред които всеки посетител може да се отдаде на звездни космически приключения в непознат галактически кораб.  Пързалки можете да намерите по всеки вкус.   Albena prices aquaparks bulgaria

Например можете да опитате „ПроРейсър“ –  един от най-предпочитания тип пързалки в света. Дължината й е 315 метра. Четирите паралелни писти позволяват да провеждате вълнуващи състезания с познати, членове на семейството и нови приятели. Пързалката „Мамут“ пък предлага спускане от 20 метрова височина и е с дължина от 183 метра. На нея се пързаляте чрез рафтинг, като надуваемите рингове, с които се спускате могат да поберат до 4 души. „Мързеливата река“  бавно си проправя път под сянката на дърветата. Бързеите на „Дивата река“ пък минават през вълнуващи фонтани от вода, които променят цветовете си.
За деца Аквамания предлага миниверсия на съоръженията предназначени за порасналите малчугани – „Торнадо“, „ПроРейсър“, „Туистър“ и мини река, създадени специално за най-малките гости на аквапарка.
Albena prices aquaparks bulgaria
Аквапаркът работи всеки ден от 10 до 18 часа до 15 -ти септември.
Входът за него е напълно безплатен за гостите на три хотела в курорта Албена –  Primasol Ralitsa superior aquaclub, Primasol Ralitsa superior и Vita Park.
Цените за останалите посетители зависят не от възрастта на гостите, а от това колко са високи. За деца пораснали до 90 сантиметра входът към аквапарка е свободен. За всички, които са с ръст между 90 см и 120 см, цената на билета е 15 лева. А за по-високите от метър и двайсет сантиметра входната такса е 35 лева. Предлага се и групов билет за пет възрастни с цена от 150 лева.  Също така са предвидени и по-ниски билети за тези, които решат да ползват съоръженията за половин ден и влязат в аквапарка следобед.
Атракционният парк Aкваполис в Златни пясъци е първият построен у нас и решен в средиземноморски и мавритански стил. Разположен е в гора, като от него се разкрива невероятна гледка както към морето, така и към целия курорт. Разпростира се на площ от 40 000 кв. м. и има капацитет за посрещане едновременно на 30 000 туристи.
Golden sands prices aquaparks bulgaria
Забавленията в аквапарка започват още на входа. Там можете да изпробвате катераческите си умения върху скала. Маршрутите са седем, а за да ги преодолеете при нужда ви помагат инструктори от клуб Адреналин.  В близост до входа има още амфитеатър, водопад и изкуствено езеро. Да се насладите на обстановката можете и в панорамния бар Алказар.  За любителите на силните усещания е създадена „Екстремна зона“, в която вдигате адреналина благодарение на спиращи дъха пързалки.
Golden sands prices aquaparks bulgaria
В добавка към разнообразните водни забавления малки и големи могат да премерят сили на стрелбището или да научат децата да се катерят на триметрова скала, предназначена специално за малчугани. За доброто настроение на гостите през цялото лято се организират разнообразни партита, детска анимация, състезания, игри и лотарии с различни награди.
Към аквапарка има и паркинг с капацитет за сто коли и 10 автобуса и специална секция за предвижване от паркинга до Акваполис на хора в неравностойно положение.
Golden sands prices aquaparks bulgaria
Цените и тук зависят от това колко дълго ще прекарате в аквапарка и колко сте висок. Както и във всички останали аквапаркове край морето децата с ръст до 90 см влизат безплатно.  Ако искате билет за цял ден и сте висок от 90 см до 120 см цената е 16 лева. Ако сте пораснал още повече, тогава трябва да заплатите 33 лева. Цените за половин ден са съответно 12 лв и 24 лв.   Резервирайте хотели в Златни пясъци  

Аква Парадайз в Несебър e най-големият  и модерен воден проект на Балканите. Съоръженията му са разположени на площ от 46 000 кв. м. , а пързалките в парка са с обща дължина от 1 500 метра. В Аква Парадайз можете да изпробвате и над 40 различни атракции.
Nessebar prices aquaparks bulgaria
„Детският рай“ е конструиран специално за най-малките гости. Площадка за игра, шоу с кукли и свободна зона за малчугани, детски басейн, който се намира в замък, мултипързалки, кораб и вълшебни пързалки – зайче, гъба, октопод, змия и различни люлки ще превърнат деня на наследника ви в приказен. Порасналите фенове на приключенията пък могат да се забавляват в басейна – пеперуда, басейна с вълни, амфитеатъра, басейна за скокове с трамплин. Или пък да изпитате себе си на атракционите „Цунами“, „Анаконда“, „Торнадо“, „Черна дупка“, „Лампата на Аладин“, „Въздушна пропаст“, „Фантом“, „Дивата кобра“, „Слалом“или „Свободно падане“. Денят ви може да продължи с релакс или още приключения по една от трите реки – мързеливата, лудата или предназначената за рафтинг.
Nessebar prices aquaparks bulgaria
Цената и тук зависи от ръста на посетителите. Всички с височина до 90 см могат да се забавляват цял ден без да плащат нищо за удоволствието. При ръст между 90 см и 130 см цената на билета е 30 лева. А за най-големите таксата е 40 лв. Тук също има по-ниски такси, ако си вземете билет само за половин ден.
Аква Планет в Приморско е разположен в голям спортен комплекс и сред предимствата му е, че освен много водни забавления предлага и възможност за практикуване още на хандбал, волейбол, баскетбол, тенис и аеробика. В аквапарка има два големи басейна, в които могат да се задвижват изкуствени вълни.
Primorsko prices aquaparks bulgaria
Паркът осигурява много възможности за забавления и във водата, както за малки, така и за техните родители – семейна пързалка, „Кобра“, „Октопод“, „Слон“, „Клоун“, „Черна дупка“, „Камикадзе“, „Цунами“. За най-малките пък е предвиден специален детски басейн и изкуствена река.

Цените и тук зависят от височината на забавляващите си. Най-малките, с ръст до 90 см влизат безплатно. цената за целия ден за всички с ръст между 90 и 130 см е 16 лева, а за по-порасналите – 26 лева. Ако посетите Аква Планет  в часовете между 14 00 и 19 00 цената е 11 лева за всички на ръст между 90 и 130 см и 16 лева за по-големите приключенци.
Екшън аквапарк в Слънчев бряг предлага не просто забавления на водни съоръжения, а емоционални и споделени моменти на своите гости. В аквапарка можете да изпробвате най-бързата водна пързалка, която ще ви изхвърли в басейна с над 60 км/ час. Или най-високата – 18 метра и найй-дългата – 120 метра.
 Sunny beach prices aquaparks bulgaria
Или да се забавлявате с високоскоростните пързалки „Х-трийм“, „Свободно падане“, „Камикадзе“, динамичната „Ниагара“ и мистериозната „Черна дупка“. Или да се понесете из парка от 330-метровата „Мързелива река“. В Екшън аквапарк ще намерете забавления подходящи не само за по-екстрените личности, но и за цялото семейство.
Sunny beach prices aquaparks bulgaria
 Цените отново зависят от височината на посетителите. И тук най-малките, с ръст до 90 см влизат безплатно. Тези с ръст между 90 и 130 см плащат 19 лева за цял ден или 14 лева, ако посетят Екшън аквапарк за часовете между 15 00 и 18 00. Цената за най-големите и високи приключенци е съответно 38 лева за цял ден и 28 лева за половин.
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.