fbpx
 

Програмиране на роботи и скаутски лагер за Дeня на бащата в София

Денят на бащата ще бъде отбелязан в Националния военноисторически музей в София. Посетителите и техните наследници ще могат да посетят музея напълно безплатно на 16-ти юни от 10 до 18 часа и да се включат в разнообразни атракции. Сред най-интересните предизвикателства са  програмирането на роботи и скаутския лагер.

Децата и техните родители могат да се възползват от лятната читалня и да опитат различни сладки изкушения. Специално за събитието Българската армия представя военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, брониран боен джип „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала в мисии, както и учебна катапултна седалка. Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“.

Сред другите атракции, подготвени за Деня на бащата са създаване на видеоигри, зона с виртуална реалност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички. Посетителите могат да послушат приказки, да се пробват в решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри. Децата ще могат да поскачат на огромен матрак, сами ще си направят ключодържател или магнит от дърво, да се снимат като военен пилот, да рисуват дори върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си поискат – кмет, художник или готвач.

Денят на бащата ще бъде отбелязан с безплатен вход за бащи, чичовци, дядовци и техните малчугани в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Там те ще могат да се запознаят с невероятните исторически експонати. Между 11 и 12 часа  ще бъде представена Демонстрация на оръжие от Руско-турската Освободителна война.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.