fbpx
 

Живи картини и тиквен бар на фестивала на тиквата в Севлиево

Интересна програма с живи картини от тикви и тиквен бар очакват посетителите на фестивала в Севлиево, който ще се проведе между 11-ти и 14-ти октомври. Програмата в първия ден на панаира от 17.30 часа ще открият с концерт дует Ритон. Официалното откриване на празника пък е от 9 часа на площад Свобода в града.

pumpkin fest Sevlievo

След това през деня жителите на града ще могат да проследят турнир по стрийтбол, състезание за професионалисти и любители по карвинг, творчески ателиета, изложби на тикви. В 17.30 часа е статрът на концерта на Мая Нешкова и Кирил Икономов. В 19 часа тържествено ще бъдат запалени тиквените светлини, след което вечерта ще продължи с концерт на група Оратница на площада.

pumpkin fest Sevlievo

През нощта до 24 часа ще бъдат отворени за безплатно разглеждане художествената галерия и Хаджистояновото училище. На 13-ти октомври празникът ще продължи в 10 часа с тиквено парти. Всеки ще може да опита и от тиквеника-рекордьор и рем супата от тикви, приготвен от готвача и шоумен Ути Бъчваров.

pumpkin fest Sevlievo

В 14 часа започва националния събор Северняшки гайтани, а на площада ще бъде подредена картина от тикви. В 17.30 часа започва концертът на Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови. Вечерта ще продължи с изпълненията на Мери Бойс Бенд и нощта на фенерите. На 14-ти октомври е предвидена и празнична програма за деня на Севлиево – Петковден.

pumpkin fest Sevlievo
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.