Андре Токев ще нагости със сладолед от тиква гостите на фестивал в Севлиево

Със сладолед от тиквено олио, супа от тиква с пяна от джинджифил и канела, както и с мус от тиква, ябълки и печени семки ще нагости гостите на Фестивала на тиквата в Севлиево тази година топ готвачът Андре Токев. След като е готвил за американския президент Бил Клинтън, германския канцлер Ангела Меркел, актьори като Вал Килмър и Жан Клод Ван Дам кулинарят ще представи свои рецепти и пред публиката в Севлиево.

pumpkin festival sevlievo

Това ще се случи в последния ден на фестивала на тиквата – 15-ти октомври от 11 часа. Тогава шеф Андре Токев ще оцени и участниците в кулинарната изложба „Тиквени изкушения“. Празникът в Севлиево, който е част от деня на града, ще започне още на 12-ти октомври. От 15 часа е предвидено забавно ателие и изложба „Тиквени фантазии“. Програмата на фестивала продължава с откриване на изложбите на произведения от тиква и връчване на призовете за най-голяма тиква и за най-креативна фантазия при изработването на тиквено произведение.

pumpkin festival sevlievo

След това малчугани от детските градини в Севлиево ще изнасат спектакъла „Приказка за тиквата“. Първата фечер на фестивала ще завърши с концерт на Крисия и на народната певица Радостина Паньова. На 13-ти октомври от 18 часа на панаирната естрада публиката ще весели с песните си Глория.

pumpkin festival sevlievo

14-ти октомври, когато Севлиево отбелязва празника на града, ще започне с празнична литургия за Петковден и ще продължи с други чествания. В 11 часа на площад „Свобода“ в града ще изнесат концерт изпълнители от Испания. Пред гостите и жителите на града ще се изявят Дансарт Дел Реал Ситио, които ще представят традиционни испански танци. В програмата следват песните и горещото фламенко на Коро Росиеро, кубино-американските ритми от Карибите на Лос Гуарачерос и представяне на традиционни танци от света от група Асуат Мунди.

pumpkin festival sevlievo

След това за публиката ще танцуват от клуб „Грация“, Казанлък. По обяд, можете да се научите да научите тънкостите на фламенко, индийските танци, латино танците и зумба в специалните работилници. От 2 часа започват уроците по въздушна йога, традицииони китайски занаяти. Ще присъствате и на чаена церемония и ще се научите да въртите пой. В 17 часа е началото на танцовата фиеста по тиквено време.

pumpkin festival sevlievo

През деня ще можете да чуете и народния певец Иван Дяков. В 19 часа е началото на шоу програма с водещ Ненчо Балабанов. Тогава ще бъдат изтеглени наградите от празничната томбола, а вечерта ще продължи с концертна програма. Изпълнителите в нея са Калин Вельов, Весела Морова, Амазония Денс Проджект, групите Конкурент и Вакали. Вечерта ще завърши с празнична заря.  През нощта музеите и галериите в града ще работят, а входът в тях ще е безплатен.

pumpkin festival sevlievo

Празникът на 15-ти октомври ще закрие шеф Андре Токев с кулинарните си оценки и фиеста. Тогава публиката ще може да опита и от най-дългия тиквеник – рекордьор. За направата му ще бъдат използвани 63 килограма кори за баница, 120 килограма тиква, 21 килограма захар, 16 килограма орехи, 22 литра олио, 12 килограма пудра захар,  половин килограм ванилия и 200 грама канела.

pumpkin festival sevlievo
Сподели статията
Автор

atanas_ktastev@dpbweb.com

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.