fbpx
 

Избират Царица Роза и в Павел Баня

Традиционно през втората седмица на юни в Павел Баня ще се проведе празникът на розата и минералната вода. През 2017 -та година фестивалът ще се състои от 8-ми до 11-ти юни. Началото ще бъде дадено с избора на Царица роза – Павел Баня 2017 г. на лятната сцена на Централния площад в града. В церемонията ще вземат участие известни изпълнители и танцьори.

На 9-ти юни от 18:30 часа е дефилето с песни и танци на участниците в Международния фолклорен фестивал по улиците на курортния град. Половин час по късно на лятната сценана Централния площад пък официално се отркрива Празника на розата и минералната вода, последвана от концертни прояви.

Официалният старт на плувното лято в спа курорта е от 11 часа на плажния комплекс в Павел Баня.

Тогава ще бъде избран Царят на минералната вода, а публиката ще може да участва в редица състезания, конкурси и игри. В 18 часа на централния площад в града ще се представят бита, културата, трасициите и занаятите на всички населени места в община Павел Баня. В 19:30 часа започва шествие и карнавални игри по улиците на града, по време на които можете да се насладите на едни от последните кукери за календарната година. Празничният концерт на площада е с начален час 20:30.

На 11-ти юни от 10 часа в розовия масив на Павел Баня можете да се насладите на представяне на ритуала „Розобер“. Както и на песните и танците на фолклорни състави. Представяне на съвременните и на традиционни методи за преработка на розовите цветове можете да видите от 11 часа в розоварната на село Скобелево.  От 19 часа на централния площад ще бъдат връчени наградите в Международния фолклорен фестивал и ще бъде закрит Празника на розата и минераланата вода.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.