fbpx

България – целогодишна туристическа дестинация

България – целогодишна туристическа дестинация – основна цел на БУБСПА

На 19 септември, 2013 година се проведе годишното събрание на БУБСПА. В съюза членуват водещи туроператори, сред които и фирма КИТТ,  4 и 5 звездни хотели, намиращи се в основните балнео и СПА дестинации на България: Албена, Белчин баня, Велинград, Девин, Кюстендил, Поморие, Сандански, София и Хисар.

През последната година БУБСПА успя не само да продължи линията за популяризиране на България като целогодишна балео, уелнес и СПА дестинация на международния туристически пазар, но и да организира най-значимото СПА събитие в страната – конгреса на Европейската СПА асоциация.  В конгреса в Поморие взеха участие водещи международни компании – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на СПА центрове, СПА продукти.

Водената от БУБСПА политика, чрез активен диалог с български и международни държавници, политици, специалисти, журналисти и граждани, за популяризиране на България като целогодишен балнео-оздравителен, СПА и уелнес туризъм, основана на уникалното природно богатство на България от минерални извори, лечебна кал, билки и климат, доведе до промяна на широкоразпространеното мнение, че България е сезонна дестинация, позната само със зимен и летен туризъм. България вече втора година залага в годишната програма за национална туристическа реклама представянето на страната като целогодишна туристическа дестинация.

На тазгодишното събрание на БУБСПА нейните членове гласуваха единодушно да се продължи с тази линия и да се работи все по-активно, съвместно с всички представители на местната и държавна власт.

Почивка в България

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.