fbpx
 

Radar фестивал във Варна преплита формите на изкуството

Radar фестивал във Варна ще се проведе от 3-ти до 6-ти август. Събитието за пореден път ще позволи на изкуството да мине отвъд границите на познатите стилове и да се изрази чрез нови форми. Фестивалът се случва в Градската художествена галерия. Старт на програмата на фестивала ще даде на 3-ти август от 20 часа дуото Moderato cantabile, които ще представят авторски аранжименти върху композициите на Комитас, Гурджиев и Момпоу.

На 4-ти август от 19.30 часа ще можете да видите историята на оркестъра на Титаник в спектакъла Титанично. Милица Гладнишка в компанията на едни от най-добрите джаз музиканти у нас ще представят концерта, спектакъл – комедия. От 22 часа започва аудио-визуалния електронен сет на IDMT.

От 19.30 на 5-ти август започва аудио-визуалното представление Бележки по Хопър. Концепцията, гласа и текста са на Джудит Схолте, а спектакълът се случва с помощта на Димитър Бодуров, Нилс ван Хафтен, Пол ван Брюхе. В 21 часа в Градската художествена галерия започва подгряващ сета, а в 22 е концертът на Танасис Капрулиас.

Джаз с барабани и чело можете да чуете на 6-ти август от 19.30 часа. Тогава Кристиян Крайнчан обедиянава Бах и Арво Перт със съвремения джаз. От 22 часа е концертът на Clavexpirience. В групата влизат световният шампион по бийтбокс Skiller –Александър Деянов, Павел Терзийски с гласа си и Димитър Горчаков на синтезатора. По време на феситвала има и съпътстваща лекционна програма. Цената на билетите за всяко представление е 15 лева и 20 лева, а за учащи, студенти и пенсионери има отстъпки. Билетът за всички концерти и прояви е 70 лева.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.