fbpx
 

Корабът „Радецки“ отново приема посетители през април

Корабът-музей „Параход Радецки“ отново ще бъде отворен за посетители през април. Това съобщиха от Националния исторически музей, които стопанисват атракцията. Историческият кораб е бил ремонтиран планове в Браила, Румъния.

В момента се обмислят варианти за обновяване на постоянната експозиция в плаващия музей, в която се представят живота и делото на Христо Ботев. Докато корабът е на вода в пристанището на Козлодуй ще бъдат прегледани и при нужда ремонтирани корабните системи, устройства и механизми. Едва след корабът-музей ще получи Корабно удостоверение за вътрешно корабоплаване от Изпълнителна агенция „Морска администрация” и ще възобнови туристическите курсове по река Дунав.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.