fbpx
 

Жeлезопътният транспорт може да спечели от Covid-19

Железопътният транспорт може да е сред печелившите индустрии в постпандемичния свят. Според прогнози на експерти пътуванията с влак ще отбележат огромен ръст. Причините за оптимистичните очаквания за сектора са няколко. На първо място модата да се пътешества бавно и екологично, а влаковете са зелената алтернатива на самолетните воаяжи, тъй като са по-щадящи природата, категорични са специалистите.

Втората и основна причина е, че туристите, поне на първо време, ще предпочитат по-близки дестинации заради постоянно променящите се ограничения на международните пътувания, твърдят от компанията за проучвания и анализи GlobalData. Според експертите линиите със скоростните влакове между големи европейски столици като Париж и Лондон например, са намалили наполовина интереса към полетите по този маршрут.

train

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.