fbpx
 

Замъкът в Равадиново „Влюбен във вятъра“ е най-препоръчваният за посещение туристически обект в България

 

Поредни световни признания завоюва най-посещаваната туристическа атракция на българското Черноморие – замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Авторитетният европейски туристически медиен портал European Best Destinations публикува актуализираните данни за значимите туристически обекти и събития в Европа.

castle ravadinovo

На базата на широк спектър от критерии, включващи качество на туристическият продукт, атрактивност, посещаемост, медийно присъствие и оценка на туристите българският замък „Влюбен във вятъра“ – Равадиново зае челно място сред „Най-препоръчаните за посещение туристически обекти в България“ (https://www.europeanbestdestinations.com/destinations/bulgaria/best-things-to-do-in-bulgaria/)

ravadinovo

Освен това атракцията е водеща и в категорията „Български крепости и замъци“ (https://www.europeanbestdestinations.com/destinations/bulgaria/best-castles-in-bulgaria/).

Собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов прие новината, като „неочаквана, но заслужена“. „Ние правим всичко, което е по силите ни в името на България и целта ни е да бъдем разпознаваеми по целият свят“, заяви той. Стотиците хиляди посетители, които всяка година не просто посещават замъка, но и се връщат отново и отново, за да разгледат новостите в него и да почерпят вдъхноховение от фантазията на Тумпалов, са доказателство за това, че целта му е постигната.

ravadinovo

С атрактивната си визия и безупречно управление ългарският замък се превърна в незаобиколим фактор на туристическият пазар в Европа и света и оценката на European Best Destinations е само едно доказателство, че за вдъхновението и таланта няма граници.

 

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.