fbpx
 

Община Разлог строи нова ски писта

Община Разлог ще инвестира в изграждането на нова ски писта и четириседалков лифт в ски зона „Кулиното“. Дължината на ски лифта ще е малко над километър – 1013 метра. Инвестиционното предложение вече е внесено в РИОСВ – Благоевград. Предвижда се действащата ски писта „Кулиното I“ с дължина 1000 метра и средна ширина 50 метра да се запази, като се запазва и учебната писта с дължина 200 метра.

ski Razlog

Новата писта „Кулиното II“ ще е с дължина 1634 метра и средна широчина 60 метра, ще преминава по широко било и ще завършва при старата писта. По проект е предвидено и изграждането на система за изкуствен сняг, така че пистите да могат да се ползват максимално дълго време през зимния период. Предстои общината да изпълни разпорежданията на РИОСВ по законите за опазване на околната среда и за биологичното разнообразие, за да бъде проектът реализиран.

ski Razlog

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.