fbpx
 

6 причини да посетите България

Ако се чудите къде да заведете семейството си за следваща ваканция, включите и България в списъка си. Водеща дестинация в Източна Европа, България предлага изключителна комбинация от хотели, курорти и невероятен бял пясък.

Освен тази перфектна комбинация България предлага и много интересни забележителности. Така че имате повече от една причина да посетите България със своето семейство.

Нека изброим част от тях.

Аквапарковете

Ако не посетите поне един аквапарк докато сте в България, то ваканцията ви ще е чиста загуба. Тези като Екшън Аквапарк в Слънчев Бряг предлллагат над 30 различни атракции за всяка възраст.  Включително пързалки Камикадзе и Туистър.

В аквапарка има и мини зоопарк за тези, които не са фенове на чак толкова екстремните преживявания. Освен това можете да посетите и Аква Парадайз и да се спуснете по най-дългата водна пързалка в България. Предлагат се и други варианти за релакс като хидротерапия и масаж.

Ханска шатра

 

Ако сте в България не можете да си позволите да пропуснете да посетите Ханска шатра. Мястото ще ви предложи да придружите вечерята си с програма като че ли излязла от сцените на Лас Вегас, което прави и Ханска шатра популярна сред всички възрасти.

 

На всеки човек се полага богато меню и половин бутилка вино. Мястото, на което е разположена Ханска шатра от своя страна предлага изключителна панорамна гледка към Слънчев бряг. Така че това е най-добрата опция, ако искате да направите пейзажни снимки на нощния курорт.

Басейни и много плажове

 

В България има много курорти, хотели и места за настаняване с изключителен сервиз, какъвто едва ли ще намерите на друго място. Басейните към самите хотели са толкова чисти и сини, че няма да устоите да се потопите в тях.

Ако си мислите, че подобни хотели не са по джоба ви, проверете за отстъпки от  Travelodge offers on your Hotel booking.

Надуваеми дворци и забавления

Децата ви ще могат да избират между много надуваеми замъци и забавления.  Има и такива за малките ангелчета и принцеси, които ще са част от вашата почивка. Естествено няма да липсват и куп малко по-екстремни забавления за малчуганите, които искат да достигнат небето.

В детските площадки за забавление край хотелите също не липсват подобни забавления, но трябва да имате предвид, че по-голяма част от тях са платени.

Пиратски круиз

Пиратски круиз е тематичен парк, в който туристите и особено най-малките, които посещават България за първи път, могат да се забавляват. Освен приключенията се включават костюмиране и гримиране в пиратска стилистика.

Купонът е организиран в синхрон с тематиката, а всеки, който има желание може и да поплува в морето.

Мечият парк  

Ако искате да се разходите и във вътрешността на България, посетете Мечия парк, не само за да разгледате обитателите му, но и околната природа. В самия парк пък можете да видите прословутите танцуващщи мечки, на които в момента не им се налага да си изкарват хляба с танцуване.

Да обобщим

Списъкът по-горе е само малка част от причините да посетите България и може да се сравни с върха на айсберг. А най-доброто време да разгледате максимално от него е в началото на юни, а пикът малко по-късно през месеца. Така че ако искате планираната в България ваканция да ви излезе по-изгодно, изберете този период за почивката си.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.