fbpx

Изследване и лечение на социално значими заболявания, проведени в еко комплекс „Топола скайс“

В продължение на две седмици от 10.08.2011 г. до 25.08.2011 г. на територията на еко комплекс „Топола скайс“, разположен в еко местността на село Топола между Балчик и Каварна на височина 150 м над морското равнище, бе проведено изследване и наблюдение над 70 души с различни здравословни проблеми. Провеждането на изследването е с цел да се докаже реален ли е фактът, че специфичният климат и постоянно променящите се потоци на въздуха в комбинация с оздравителна почивка на базата на водолечение, климатотерапия, пиене на минерална и структурирана вода, спазване на препоръки за балансирано и здравословно хранене по естествен начин подобрява здравословното състояние и го привежда в норма. Изследването е проведено от експерт-оператор, радиестезиолог и специалист по природосъобразен начин на живот в лицето на Иван Тодоров и неговата съпруга магистър-фармацевт, докторант по специалността „Оксидология и приложна кинезиология“ – Елена Тодорова. Изследването по метода на „живата капка кръв“ бе проведено с 70 души, пребиваващи на територията на комплекс „Топола скайс“. Най-често срещани заболявания при тях са  хипертония, проблеми с ендокринната система, захарен диабет, нервно напрежение, умора, депресия, главоболие, проблеми с дихателните пътища, нарушения на дейността на стомашно- чревния тракт, повишен холестерин.  В основата на препоръките на натуропата Иван Тодоров са следните дейности: прием през определени интервали на необходимото количество структурирана вода (вода, която очиства организма от натрупаните токсини), прилагане на индивидуален хранителен режим. Оказва се, че след провеждане на двуседмичен курс, следвайки препоръките за пиене на структурирана вода и хранителен режим в комбинация с климатотерапия и СПА процедури, здравословното състояние на хората се привежда в норма и се запазва такова. Тези резултати се обясняват със следните доводи:

  • Комплекс „Топола скайс“ е построен на изключително благоприятно за подобряване и възстановяване на здравето място за провеждане на отдиха. Важен показател за това са ниската фонова радиация, отсъствието на геопатогенни и техногенни вредни излъчвания, а така също и комбинацията на чист морски и планински въздух.
  • Близо до екокомплекса „Топола скайс“ се намира минерален извор на питейна вода, така че гостите спокойно могат да се възползват от този природен дар. Това е чиста вода, тъй като на територията на този природен резерват не се развива промишленост и замърсяващо околната среда производство, почвата тук е чиста, без използване на химически препарати.
  • Степента на фоновата реликтова радиация в местността „Топола скайс“ е 0,007 – 0,009 микросиверта. Тези показатели са много по-ниски от нормалната степен на радиация. Местности с подобни ниски степени на фонови излъчвания се срещат относително рядко в съвременния свят. Това е характерно  за светите места (в България – Мадара, Белоградчишките скали, Перперикон, Калиакра, Камен бряг, Рилските езера и др.). Престоят в подобна местност дори и за няколко часа позволява на съвременния човек да разтовари умственото, физическото и емоционалното натоварване и умората.

Освен фактическите доказателства за влиянието на местонахождението и спецификата на въздуха върху изследваната група хора, всички други допълнителни фактори като море, слънце, въздух и чиста питейна вода, топлите минерални извори и естествените лиманни езера, от които се добива кал с богат химически състав, калолечението формират реални възможности за пълноценен оздравителен отдих в този своеобразен природен резерват – комплекс „Топола скайс“. Резервация и настаняване в хотел „Топола Скайс“

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.