fbpx
 

Безплатен интернет в курортите край Варна

Безплатен интернет ще радва гостите на морските курорти край Варна като Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена. Туристите ще могат да сърфират без пари за поредна година и в ценътра на морската ни столица. За целта от общинския съвет отпускат 30 000 лв. Освен това гостите на Варна от това лято и на комплексите край града ще имат на разположение и безплатни карти. На схемите ще са отбелязани всички забележителности и музеи, които туристите могат да посетят по време на престоя си в града.

Целта на безплатните карти е да се увеличи посещаемостта на атракциите. Сред уникалните неща, които те могат да видят е най-старото златно съкровище в света. То се съхранява във Варненския археологически музей. И въпреки, че предметите, изработени преди 7000 – 8000 години определно да са най-впечатляващите експонати, ще останете удивени какви други съкровище крие музеят.

Сред атракциите на Варна са и най-големите римски терми на Балканите. Те са четвърти по площ в света и са издигнати през първи век. Стените им достигали до 22 метра, а сградите в тях се разпростирали на цели 7000 кв. м. За да ги разгледате трябва да платите вход от 5 лв., като има и възможност да си поръчате и екскурзоводска беседа, която ще накара руините наистина да оживеят пред очите ви. Наблизо са и малките римски терми, които са служили на древния Одесос през 3-4 век след Христа.

Във Варна можете и да поплувате с делфини в един от символите на града – Феста делфинариум. Преживяването, което се случва веднъж в живота струва 200 лв. Ако имате търпение до края на лятото можете да плувате с делфин и през октомври, когато цената на удоволствието е наполовина – 100 лева. Входът за представлението на морските бозайници е 20 лв.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.