fbpx
 

Назначават пенсионер в търговската ни мисия в Германия

Бившето ни туристическо аташе Пламен Бакалов не получил акредитация 11 години

Българският бизнес, които работи в Германия или с немски партньори е настръхнал от възможността в търговската ни мисия в европейската страна да бъде назначен пенсионерът Пламен Бакалов. Според представители на бизнеса, Бакалов през последните 11 години,през които той не е бил отзоваван от страната и е останал на поста непрекъснато в разрез с правилата на дипломатическите ни мисии зад граница, е доказал на поста си туристическо аташе в Германия, че не се вълнува от проблемите на бизнеса, не е организирал събития и срещи и е бил в пъти по-малко полезен за целия период на дейността си от назначения само преди няколко месеца Тихомир Патарински. Голяма част от туристическия бизнес дори не е чувала за съществуването на Бакалов заради липсата на му на активност. В интернет не могат да се открият и снимки от нито едно събитие, в което той да е участвал докато е бли туристическо аташе 11 години в Германия.

По-скандално дори от възрастта на бъдещия дипломатически служител е фактът, че за 11-те години на поста туристическо аташе в Германия Бакалов не е имал акредитация в Германия като дипломат поради възражения от страната-домакин. Причина за отказа да дадат дипломатически статут на Бакалов били негови проблеми с правосъдната система. Затова и буди недоумение фактът, че в момента се правят опити той да бъде командирован като търговски представител на страната ни във Франкфурт от Министерство на икономиката, след като от туристическото министерство категорично са отказали Бакалов да продължи да е посланик на туризма ни зад граница. Според представители на бизнеса, пожелали анонимност, натискът за назначението на Бакалов идвали от президентството.

Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.