fbpx
 

Ретро влак пътува от Варна до Русе за 50 стотинки

Само срещу 50 стотинки можете да пътувате с атракционен ретро влак от Варна до Русе. Всъщност самото пътешествие е безплатно, но плащате символичната сума за запазено място в трена, теглен от парен локомотив. Пътуването ще се осъществи само на 22 октомври, а от днес са пуснати и билетите за воаяжа, които са ограничени. Поводът за атракцията е 150 години от откриване на първата жп линия в България.

По време на пътуването можете да се почувствате наистина царски. Още повече, че вагонът първа класа в композицията е принадлежал лично на Цар Борис ІІІ. Управникът на България е можел да покани и гости, защото са предвидени 11 места за срещи. Освен това вагонът има купе с едно легло, две кабини със спални и четири други – с по две легла. Запазено е луксозното обзавеждане на вагона, а дамаските дори са автентични.

Влакът ще се тегли от парен локомотив, произведен  1942 г. в локомотивната фабрика „Henschell – Kassel”, Германия. Специалният курс ще стартира в 08:15 от гара Варна и ще пристигне на гара Русе в 15:30 часа. Пътниците от влака ще могат да се потопят в атмосфера от епохата на първото пътуване през 1866 г., осигурена от общинските Биг Бенд и Драматичен театър в Русе. След като разгледат изложените в Музея експонати ще продължат към официалното честване на централната жп гара в града край Дунав. На гаровия перон всички, които проявяват желание, могат да посрещнат атракционния влак и да се снимат с него.

Билети за пътуване могат да се купят от гарите, на които ще спира влака – Варна, Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Вятово и Русе.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.