fbpx
 

С каяк на остров Родос до залива на Антъни Куин

Лятната отпуска може да бъде не просто почивка на плажа, а и приключение, което се помни за цял живот. Сигурна съм, че много от вас са чували или са посещавали островът на рицарите Родос. Да се разхождащ по тесните му улички е като че ли разходка назад във времето. Като че ли през очите ти се разкриват битките, които са се водили за късчето земя в морето, наслаждаваш се на препичащите се на слънце котки, на вкусна морска храна и разхлаждащи коктейли. А защо да не съчетаете всичко това и с едно приключение с каяци до залива на Антъни Куин, както наричат идиличният плаж, на който е сниман през 1961 г. филмът „Оръдията на Навароне“?

Именно подобна екскурзия с автентично преживяване можете да резервирате, ако посетите Родос с някои от крузиите на круизната компания Celestyal.  Островът е включен в маршрута на различните вариации на круизите Iconic Aegean, а повече за тях можете да научите от сайта на компанията. Ако сте на борда на кораба Crystal, както бяхме ние, потърсете Sharon на деска с екскурзиите, която ще ви помогне не само за този маршрут, но и да изберете и други вълнуващи преживявания на брега и на борда по време на круизния ви воаяж.

Плаването с каяци е подходящо както за начинаещи, така и за по-опитни приключенци. От кораба осигуряват удобен трансфер до плажа в Катара, който се намира близо до Фаикари, на около 20 минути от Родос и пристанището. Там ви посреща гид, който ви инструктира, дава подходящо оборудване, прибира багажа ви на безопасно място. Освен това се грижи да имате спомени от цялото приключение, тъй като в цената на екскурзията са включени и снимки, които получавате на мейл, направени с екшън камера.

След инструктажа следва кратко гребане до прочутият залив на Антъни Куин, като при спокойно море можете да направите и кратък плаж на него. Следва посещение на подводна пещера, за да видите уникалния син цвят, кратък снакс – диня и енергийни десерти, снимка със скали, които са във формата на сърце и гребена в прохладните води на Средиземно море. След като се върнете до първоначалната точка, можете да вземете шнорхел, който ви осигуряват и да разгледате богатствата на Средиземно море или поне да си направите снимки под вода, които също правят домакините. Както и да се разхладите със студена напитка по избор, която също е в цената на приключението.

Турът продължава половин ден, така че да имате време в остатъка от престоя си на остров Родос да се насладите и на Стария град, да видите мястото, на което се е издигало едно от древните седем чудеса на света – Родоския колос, да се разходите до старите мелници, да научите повече за живота на рицарите хоспиталиери от известния днес като Малтийски орден, за завладяването на парчето земя от османските турци, да хапнете в Стария град и да се снимате до крепостната стена.

А ако искате и да направите снимки без хора и без много туристи, тогава за вас е програмата „3 континента“, която се провежда през късна есен и през зимата, когато на Родос е около 20-23 градуса и е повече от приятно за разходка.

 

Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.