fbpx
 

БТР, Васко Кръпката и D2 първия рок фест Хоталич

Първият рок фестивал в сревновековната крепост Хоталич край Севлиево ще се проведе от 21-ви до 23-ти юли. Официалният старт на музикалния празник ще бъде даден в 19 часа. Първи ще забият Little Big Band, последвани от Cherry jam. Гвоздеят на вечерта ще бъдат Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд.

На 22-ри купонът ще открият група Ренегат, а след тях меломаните ще зарадват БТР и D2. Последната вечер в програмата на фестивала включва No Limit и TOTO Tribute Band. Концертите са напълно безплатни за публиката, а организатор е община Севлиево. И докато сте част от музикалния празник не пропускайте да разгледате своеобразния домакин на купона – крепостта Хоталич.

През Средновековието твърдината, която днес е в непосредствена близост до Севлиево е било отделен град. А първата крепост на мястото е построена още по времето на Византия. Хоталич е разположена на площ от 15 декара и от нея са разкрити пет крепостни порти, отбранителни кули, болярска църква, жилища и селскостопански постройки.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.