fbpx
 

Рок фестивал и огнено шоу за Деня на София

На 17-ти септември столицата на България София празнува своя празник. Тогава православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов, както и на тяхната майка София. През втората половина на 1-ви век в Рим те дали живота си заради вярата си в Христос, въпреки мъченията, на които ги подложил наместникът на император Адриан – Антиох.

От 11.30 часа на 17-ти сепмеври пред храм „Света София“ в столицата ще бъде извършен тържествен водосвет и на официална церемония ще бъде издигнато знамето на град София. От 17.30 часа пред Народен театър „Иван Вазов“ гостите и жителите на столицата ще могат да се насладят на концерт на Софийския духов оркестър. След него ще бъдат връчени наградите на Столична общита да ярки постижения в областта на културата.

От 21 часа пред Народния театър ще можете да потънете и в магията на пламъците с пърформънса на „Жар Театър“. Преди огнения край на деня обаче можете да подарите приятни моменти и на най-малките. От 11 до 12 часа в парка „Заимов“ пред Театър „София“ ще има и специална детска програма с концерти, игри, добро настроение и много изненади.

По повод Деня на София се организира и Международен фестивал за поп и рок музика в Зала 1 на НДК. От 15 часа на 18-ти септември можете да наблюдавате напълно безплатно Международния конкурс за изпълнители, в който ще вземат участие 10 певци. Конкурсът за нова българска песен и Гала концертът с награждаване на лауреатите е от 19 часа, но с билети.  В състезанието за признанието на жури и публика  ще участват с песни Петя Буюклиева и Тони Георгиев, Роберта, Илко Василев, Елеонора Георгиева, група Синдиката, Мария Велкова – Мъри, Драгомир Драгиев, Александър Атанасов, група Brain Donor, Илиана Атанасова, Станимир Събев и Rock Session.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.