fbpx
 

Ролерфест отново събира фенове в Русе

За поредна година в Русе ще се проведе Ролерфест на 22-ри и 23-ти април в Русе. В крайдунавския град сили в състезанията на колела ще могат да премерят малки и големи. Участниците ще могат да опознаят града още през нощта на 21-ви април, когато е организирано нощно каране. В 08:30 сутрината на 22-ри пред Операта в Русе ще бъде подготвено шествието с ролери и велосипеди.

Официалният старт на феста е от 09:20 часа. Самото шествие ще се започне 10 минути по-късно, отново от площада пред Операта. От 10:30 of 13:30 в първия ден на фестивала са състезанията за големи. Първото от тях е бърз слалом – преминаване през ред от конуси на един крак, като победител ще е успелият да се справи с препятствията най-бързо. Следват дисциплините крос-кънтри за жени над 15 г. и за мъже над тази възраст. Следва слалом и демонстрации.

От 13:30 of 14:30 следва шествие по велоалеите в града на ролери. От 15:30 до 18 часа пък ще се проведат състезанията за деца. Ще стартират на-малките майстори на уличното изкуство на възраст между 6 и 9 години със совалки – спринтиране между конуси, разположени на 30 метра един от друг, като освен да изминат разстоянието участниците ще трябва да прескачат и препятствие.

В същата дисциплина след това ще премерят сили деца на възраст от 10 до 12 години. А с преудоляване на повече препятствия ще се борят помежду си най-големите сред най-малките – децата на възраст от 12 до 15 години. Награждаването на отличниците започва в 18 часа. На 23-ти фестивала продължава в парк Херъстрау в Букурещ, Румъния.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.