fbpx
 

Коронясват Царица Роза в Карлово

На 27-ми май официално ще бъде коронясана Царица Роза в Карлово. Така според традицията се нарича избраното в конкурс най-красиво момиче на града за годината, което играе специална роля в празника на розобера. През тази година празникът ще започне още в  9 сутринта в розовите градини на Карлово.

Те се намират на изхода на града, по пътя за село Соколица и Пловдив. Сред красивите и благоуханни маслодайни рози офииално ще получи короната си ученичката Христина Караколева от миналогодишната победителка Марина Свиленова. От 10:15 часа в Карлово ще започне и празничната програма с шествие на Царицата на розите по улица „Генерал Гурко“.

На площад „20-ти юли“ в центъра на града официално ще бъде връчена на новата Царица преходната Златна роза, символ на Карлово и карловската Розова долина. В празничната програма ще участват ансанбъл „Чинари“ , фолклорния танцов ансанбъл „Розова долина“ и представители на Националното училище за танцово изкуство.

Демонстрация на розоварене можете да наблюдавате в Историческия музей на Карлово от 11:30 до 13:30 часа. Докато сте там освен да се заредите с благоуханен аромат, който се отделя при преработката на розовите листа можете да разгледате и колекцията на музея. На площад „20-ти юли“ от 19 часа започва и празнична програма с участитето на рок групите „Ренегат“, „Конкурент“ и „Хоризонт“.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.