fbpx
 

5000 рози за гостите на Албена

Розариум с 5 000 от ароматните цветя, символ на България, могат да посетят напълно безплатно гостите на Албена. Градината се състои от четири различни пространства, които представят различни сортове на царицата на красотата. Екзотични дървета и храсти допълват цветния пейзаж в близост до хотелите „Лагуна Бийч“, „Лагуна Маре“ и „Сенди Бийч“.

В розариума можете да се опияните от аромата на българската и иранската маслодайна роза, да видите 3 видя японска и истинска китайска роза, бурбонска, галска и мускусна роза. Освен това туристите не пропускат да се снимат пред бялата роза на Йорк, портландска, шотландска и английска розар еглантерия, мъховидна роза.

Именно невероятното озеленяване в Албена отличава българския курорт от останалите морски комплекси, категорични са от ръководството на зеления рай. Входът за гостите на комплекса и работещите в него през тази година е 10 лева, също колкото струва и паркингът след влизане в пределите на Албена. Единстевно решилите да оставят колите си на паркинга в началото на курорта до автогарата и да вървят пеша заплащат 4 пъти по-малко – 5 лева. Целта на високите цени е именно да запази зеления рай от замърсяване, категорични са от ръководството на Албена.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.