fbpx
 

Русия празнува в сърцето на София

Русия ще празнува в сърцето на София на 12 юни. Тогава се отбелязва празникът на Руската федерация. От най-новия гурме ресторант на столицата – Faborge, са решили да изненадат своите клиенти с истинска фиеста за празника. Предвидено е специално меню, отдаващо почит на най-известните и обичани ястия от руската кухня.  То включва:

  • руска салата Оливие по оригинална домашна рецепта
  • емблематичната салата Сельодка под шубой
  • руски блин с червен хайвер
  • мариновани гъби
  • руски пелмени с телешко и свинско
  • руски пирожки с картофено пюре и гъби
  • руски блинчик с телешко месо и заквасена сметана
  • шашлик от есетра със сос от нар,
  • арменски лаваш и руски черен хляб
  • торта Екатерина и традиционен руски чай от самовар.
restaurant Faborge

Естествено няма да липсват и висококачествени руски питиета, сред които селекция руски водки, диджестив с 50 вида билки, както и руски Морс от дренки и руски Квас. За руската атмосфера ще се погрижат и група „Грамофон“. Кувертът за кулинарнотои музикално пиршество е 100 лева, като цената включва всичко от предястията до десерта и черния чай. Но 12 юни далеч не е единствената дата, в която ви препоръчваме да посетите най-новото изискано гурме място на София.

restaurant Faborge

В ресторанта всеки ден можете да започнете работния ден с чаша кафе и типични руски закуски, а на обяд и вечерта да се отпуснете в стилната обстановка, напомняща дворцови стил, наслаждавайки се на типични руски, арменски и грузински ястия, както и на специалитети от средиземноморската кухня. Тайните на вкусните ястия са няколко. На първо място, както във всички добри ресторанти, се залага единствено на висококачествени пресни продукти. Те обаче са подправени с шипка любов, защото всички мерудии всъщност са домашни и прелетели хилядите километри от Грузия и Русия, за да завършат в чинията като наслада за небцето.

restaurant Faborge

Faborge е единственият ресторант в София, в който ще подправят храната ви с лилав риган и ароматна арменска мащерка. Тук ястията се приготвят с филтрирана вода, за да усетите истинския вкус на продуктите. На всичкото отгоре голяма част от арменските, грузински и руски рецепти са предавани от уста на уста от поколения, така че ще усетите не само вкуса, но и духа на ястията.

restaurant Faborge

Средиземноморските специалитети и редки пресни риби като есетра, чига и сулка са още една причина да не пропускате ресторант Faborge. И ако всичко това не вие достатъчно можете сами да се убедите, че цените в ресторанта са по джоба на всеки, въпреки уникалното му разположение в центъра на София, вкусната храна и перфектното обслужване.

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.