fbpx
 

Руски балетни звезди танцуват на фестивал в Банско

Руски балетни звезди ще танцуват на Третия международен балетен фестивал в Банско. Почитателите на изкуството ще могат да се насладят на представления на три балетни спектакъла между 5 и 10-ти  януари в зимния курорт. Всички представления са с начален час 18:00 и могат да се видят в читалището „Никола Вапцаров. Всички спектакли ще бъдат представени от Балета на Държавна опера – Варна.

През първите два дни почитателите на изкуството ще могат да се насладят на спектакъла „Лешникотрошачката“ със специалното участие на Саори Коике, прима балерина на Кремълския балет. Представлението – приказка по музика на Пьотър Чайковски е с хореографи Мариус Петипа и Лев Иванов.

На 8-ми и 10-ти януари гостите на зимния курорт ще могат да видят спектакъла „Дон Кихот“ с гост звездата Егор Мотузов, премиер солист на Кремълския балет. Балетът е по музика на Лудвиг Минкус, хореография Сергей Бобров и художник Кристина Фьодорова.

На 9 януари 2017 година в Банско ще се играе „Жизел“. В него участие ще вземат и двамата прима солисти на Кремълския балет Саори Коике и Егор Мотузов. Прочутият балет е в хореографска интерпретация на Сергей Бобров, заслужил артист на Русия. Варненските балетни артисти ще пресъздадат сюжета под ръководството на асистент-хореографите Олеся Алдонина, Демид Зиков и репетитора на Болшой театър Сергей Антонов.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.