fbpx
 

Райънеър пуска полети до Акаба

Нова дестинация открива нискотарифният превозвач Райън Еър.  Самолетите на превозвача ще летят между българската столица София и най-големият град на Червено море Акаба в Йордания. Полетите ще са изпълняват два пъти седмично и влизат в разписанието от края на октомври 2018 г., а билетите се пускат в продажба в края на февруари.

Акаба е курортен и пристанищен град в Йордания, разположен на Червено море срещу курорта Ейлат в Израел.В залива са открити над 140 вида корали, а също и около 40 вида морски животни, които се срещат само там, включително риба балон.

Според океанолозите Акаба е едно от 7-те подводни чудеса на света. В града има множество хотели с частни плажове, един безплатен обществен и още един с входна такса. Акаба е построен върху древната крепост Айла, тук се намира най-старата църква намерена досега – от III век. Това е 34-тата дестинация на ирландската компания от България.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.