fbpx
 

Избират Мис и Мистър Солена кал

Новите Мис и Мистър солена кал ще се окичат с приза по време на забавен конкурс, който ще се проведе при басейните с луга и кал край Атанасовското езеро до Бургас. Надпреварата ще започне в 19.30 часа на 10-ти авугст и е част от Фестивала на солта. От 16 часа, когато е началото на събитието можете да се включите в най-разнообразни инициативи, а вечерта за публиката ще прозвучи и концерт на тъмно, чиито изпълнители се пазят в тайна до началото му.

Atanasovsko lake

Ако се разходите пеша, с колело, автобус, кола или дори кайт сърф до зоната на фестивала можете да проследите репортажна изложба за провеждането на инициативата „Солта на живота“. Децата могат да се включат в образователни игри, а всеки може да научи повече за наричаното в древността бяло злато от специални видео прожекции.

Atanasovsko lake

Ще можете да се направите ретро снимка, да си купите сол и продукти, направени от нея, авторски бижута, сувенири, храни и напитки. Можете да спечелите и награда в играта с въпроси за Атанасовското езеро. Или просто да отдъхнете в един от хамаците в специалната релакс зона.

Atanasovsko lake

На всеки 20 минути ще пътува Влакчето на солта, което ще превозва пътници от Халето до Басейните с луга и кал и обратно. Купонът ще включва и къпане и мазане с кал. Ако сте по-приключенски настроен можете да се превърнете в солничар за един ден и да произведете сами своята първа сол.

Atanasovsko lake

Ще имате шанса да разгледате изложбата „Оранжево и синьо“ на Сияна Георгиева или сам да създадете картина, като се включите в ателието за рисуване с акварел и сол. Организаторите са предвидили и конкурс за стари и нови солници, както и ателие за изработване на фигури от тел и хартия. В 17.30 часа е началото на спортния триатлон, а след него ще можете да опитате шоколад с морска сол от Атанасовското езеро.

Atanasovsko lake

По време на еднодневния фестивал ще можете да си направите и сапун със сол, да чуете здравна лекция, да надзърнете във философията на йогата. Или да се насладите на изложбите „Чайки“ и „Пернати фотострации“. В 20.30  часа балет ДЮН ще представят балетен танц. Тогава ще можете да научите и коя е музикалната звезда, която ще гостува на фестивала. В 22 часа ще бъде разрязана и голямата празнична торта по случай рождения ден на езерото.

Atanasovsko lake
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.