fbpx
 

В Сандански избират царя на виното

За 25-ти пъти в Сандански ще изберат своя цар на виното.  Като такъв ще бъде коронован производителят на най-доброто младо вино за годината. Победителят ще бъде избран от специалисти енолози. И макар царят да е само един, за всички гости на Сандански ще остане удоволствието от празника на младото вино, който започва на 30-ти декември от 12 часа на площад „България“ в града.

Всеки ще може да опита и местните сортове млади вина и да си купи чаша греяно вино от Коледните дървени къщички на площада. Естестевно веселбата ще е придружена от македонски народни ритми. Участие в празника ще вземат женските фолклорните групи „Детелина“, „Стримано“ и „Здраве“, мъжките фолклорни групи от село Катунци, групата за стари градски песни „Младост“ и Николай Кимчев.

Сподели статията
Автор

Обичам пътуването заради срещните с разлчини хора и култури, заради шанса да се докоснеш до други светове. А това може да се случи дори без да излизаш от границите на собствената си държава. На един фестивал можеш да пропътуваш хилядолетия и десетки граници без да напускаш мястото си. За мен пътуването е не само красиви гредки и древни монументи, но и хиляди човешки истории. Нека ги научим заедно.