fbpx
 

На сауна с родопски билки в Девин

Родопите са една от най-магичните планини не само в България, но ни в целия свят. И всеки, които поне веднъж се е потопил в зелената им магия ще го потвърди. Неслучайно още от древността лечебните свойства на билките и минералната вода в Девин са ценени от воини и императори.  И ако искате да разберете причината за това, посетете сгушения в полите на планината град.

Минералната вода в Девин лекува редица заболявания на стомаха, жлъчката, черния дроб, бъбреците,  половата система, щитовидната жлеза, опорно-двигателната система, кожата. А какъв по-добър начин от това са се лекувате край басейна с коктейл в ръка. При това в съчетание със спокойствие и чист въздух. Ако търсите точно това, изберете за своята почивка Mountain Boutique Hotel & Spa

От лечебните свойства на родопските билки можете да се възползвате в центъра на хотела. В сауната се носи опияняващия аромат на мащерка, жълт кантарион, риган и мурсалски чай. В парната баня се предлага специална терапия с елхови клонки. Можете да си подарите и сезонна разкрасителна терапия или козметични процедури.

В ресторант Прованс на хотела ще намерите вкуса на гозбите от детството си, направени с качествени продукти.. Не пропускайте да опитате от родопските специалитети в менюто. Вечерта пък можете да отморите с гледка към необятната магия на Родопите в Sky Bar Mountain.

И ако ви стане скучно в спа центъра от хотела ще ви предложат различни варианти за екскурзии в околностите на Девин. Като ескурзия до Баташки снежник или до връх Гребенец, от който се открива невероятна панорама към Девин, който остава буквално в краката ви. Можете да се разходите из планината върху кон, да отсокчите до Мечия водопад или до Дяволския мост, да се разходите с лодка в язовир „Цанков камък“ или просто да се отбието започващата почти от самия Девин Струилишка екопътека и водопада Самодивското пръскало.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.