fbpx
 

Море от народни ритми в Балчик

Между 22-ри и 25-ти септември в Балчик ще се проведе фолклорният фестивал „Море от ритми“. Целта на събитието е да припомни на българите гордостта от корените и традициите и да запали у най-младите любовта към народната музика и танци. На 22-ри в 17:00 ще се проведе дефиле на участниците в конкурсната програма.

Всеки ден сутрин и следобед те ще изнасят представления. Предвидени са и различни ателиета за песни и хореографска композиция. Най-малките могат да се забавляват до насита и да научат стъпките на традиционни танци на 23-ти септември от 20 часа в детската хоротека. За участие в нея обаче малуганите трябва да бъдат записани предварително. Всички обаче могат да посетят детския кът за оцветяване на фолклорни костюми.

Състезанията са в 5 категории – автентичен танцов фолкор, обреден фолклор, индивидуални изпълнители, група за автентични песни и конкурс за автентична носия. Отличия ще получат участниците в най-разнообразни забавни категории – за най-малък и най-възрастен изпълнител, най-артистично дете, най-многоброен колектив, за хореограф, вокален педагог, лична мома и личен момък.

Награждаването на участниците и гала концерта на най-добрите състави е от 10 часа сутринта на 25-ти септември. Всички колективи и техните посетители ще имат възможността да разгледат и гордостта на Балчик – Двореца.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.