fbpx
 

Вижте най-красивите плажове в Турция

Разположена в сърцето на Средиземно море, Турция с нейната Ривиера и Егейската си част е дом на най-зашеметяващите плажове в света.

Турската Ривиера – Анталия: Почивка мечта

Анталия е разположена в сърцето на турската Ривиера. Заради множеството си исторически обекти, разположени от Аспендос до Мира, Сиде до Перге, с дългата си брегова ивица, тюркоазени води, спокойни заливи и спортни дейности, тя е една от най-високо оценените ваканционни дестинации. Почти всеки път в Анталия води до различен плаж. Тя е известна с красивите си плажове, там ще намерите 231 плажа, сертифицирани със Син флаг.

Някои плажове са дълги километри, докато други са скрити скъпоценни камъни в планински заливи. Капуташ е сред тези, които наистина впечатлява с белия си пясъчен плаж и тюркоазено море, Капуташ е на пътя Каш-Калкан и е просто е зашеметяващ. Със своето очарование този малък плаж е обявен за един от 50-те най-красиви плажове в света.

Заливът Андреа Дориа, кръстен на генуезкия адмирал Андреа Дориа и разположен между пътя Финике-Демре, е един от най-очарователните плажове на Анталия. Този живописен плаж е заобиколен от скали и диви маслини и се посещава от морски костенурки и средиземноморски тюлени монаси.

Плажът Патара, вторият най-дълъг плаж в Турция с дължина 14 км, също се намира в Анталия. Този великолепен плаж е едно от най-важните места за гнездене на морски костенурки в Турция. Зарази това при посещението му в периода между 15 май и 15 септември туристите и костенурките буквално се редуват за правото на ползване на красивата ивица.

Пътешествие към хилядата и един нюанса синьо

Бодрум несъмнено е една от най-популярните ваканционни дестинации в Турция и крайбрежието на щастието. Със своето чисто море, златен пясък и зашеметяваща брегова ивица, регионът е идеалното лятно бягство за любителите на слънцето и морето.

Плажът Гюмбет, един от най-близките плажове до центъра на Бодрум, обещава незабравими изживявания със своето море, което съчетава различни нюанси на синьото, обиколки с лодка, водни спортове и клубове за гмуркане. Плажът Битез е идеален за плуване и други водни дейности. В допълнение към широкия си пясъчен плаж и спиращи дъха гледки, плаж Битез е заобиколен от много кафенета и ресторанти. Плажът Гьол Тюркбюкю, разположен в сърцето на любимата ваканционна дестинация на Бодрум Тюркбюкю, е един от най-оживените райони в града. С оживените си плажни клубове, плажът обещава луксозни преживявания.

Измир: Сърцето на Егейска Турция

Ако продължите да се движите на юг от Чанаккале, ще стигнете до Измир, „Перлата на Турция“. Когато говорим за Измир, първото нещо, което идва на ум, е Чешме, най-популярната туристическа дестинация в региона. Плажовете на Ълъджа и Алачатъ са звездите на Чешме, с тяхното красиво море и златист пясък. Плажът на Алачатъ, известен със своята спокойна и тиха вода, се намира на около 13 километра от центъра на Чешме. Можете да правите слънчеви бани и да се насладите на коктейла си под егейското слънце на този плаж, един от най-чистите плажове в Чешме.

Плажът Ълъджа, разположен в квартал Ълъджа в Чешме, е друго популярно място за бягство в региона. Плитките термални изворни води, които затоплят моретата около Ълъджа са добре известни. Заради тях можете да прекарвате във водата буквално колкото време пожелаете, плувайки в кристално чистите води на Егейско море, релаксирайки под безкрайното слънце и наслаждавайки се на прекрасното време.

Чанаккале: Зеленият рай в Северно Егейско море

Крайбрежието на Егейско море също е сред предпочитаните летни дестинации в Турция. Сред тях са бреговете на Асос на Чанаккале, чиито морски води са малко по-спокойни, а туристите са завладени от съчетанието им със зеленината наоколо. Двата най-известни плажа в региона са Асос – Сокака Азъ и залива Кадърга, са са заобиколени от маслинови дървета от двете страни.

Не бива да се забравят и двата красиви острова – Бозджаада и Гьокчеада. Със своето синьо море и копринен пясък, плажът Аязма на Бозджаада е един от най-зашеметяващите плажове в Егейско море. Дългият 1200 метра плаж Айдънджък в Гьокчеада, най-големият остров в егейската част на Турция, е друг високо оценен плаж, който е любим на сърфистите от цял свят.

default

Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.