fbpx
 

Без пластмаса в ски зоната на Банско

Заведенията, които се намират в ски зоната на Банско от тази зима вече не работят с никакви пластмасови изделия. Пластмасовите бутилки са заменени със стъклени, чашите – с картонени. Сламките за еднократна употреба, от които скиорите посръбват, вече са от бамбук, а посудата за еднократна употреба като чинии, прибори и бъркалки вече е от изцяло биоразградими материали като картон дърво или хартия. През 2018 година в ски зоната са събрани и предадени за рециклиране 1,3 тона пластмасови изделия.

Новата екоинициатива е на концесионера на ски зоната акционерно дружество „Юлен“. Правилата са в сила от началото на този зимен сезон. Въпреки нововъведенията цените за крайните клиенти на храни и напитки остават непроменени. От концесионера подчертават, че от 2012 година насам боклукът в ски зоната се събира разделно, като това също е част от усилията на стопанина на пистата за опазване на природата.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Alehander_Popkonstantinov@dpbweb.com

Обичам историята, да се разхождам по стари калдаръмени улички, да усещам във въздуха спомена за отминали времена и легенди. И имам късмета да съм се родил в страна със славно минало и много истории за разказване. България е основана преди повече от 1 300 години и никога не е сменила името си. Бита на хората, техните ежедневни навици, традициите, музиката, изкуството им обаче се е променяло през вековете. Каня ви на една разходка из различите епохи, за да опознаете България.