fbpx
 

Банско пуска ски лифта на 3 декември

Още на 3-ти декември, събота ще заработи кабинковия лифт в ски курорта Банско. За да се радват любителите на белите спортове на натрупали 75 см сняг, ще бъдат отворени и част от пистите. Официалното откриване на сезона в курорта ще е на 17 декември, когато ще бъдат отворени и оставащите писти. Звездата на празника ще е олимпийският шампион в спускането от Солт Лейк Сити през 2002 г. Фриц Щробл.

До 19-ти декември любителите на ските и сноуборда ще могат да се насладят на пистите в Банско и по-евтино. 30 лева ще струва дотогава дневният ски пас. През целия сезон ще има отстъпки и за семейства.   Сезонният пас за семейство с едно дете до 16 г. е 3000 лв. , за двойка с две деца до 16 г.- 4000 лв. и за двама родители с три деца – 5000 лв. За всяко следващо дете във фамилията цената расте с 1000 лв. Освен това семейните и сезонните пасове осигуряват и предимство на лифта.

Еднодневната карта в курорта отново ще струва 58 лв. за възрастни, 53 лв. – за студенти, 49 лв. – за деца от 7 до 12 г., и символичната цена от 1 лв. за малчуганите до 7 години. Полудневната карта, която може да се ползва след 12,30 ч, е 45 лв. за възрастни.

Курортът има 75 км маркирани писти и ски пътища, от които за начинаещи са 35%, за средно напреднали – 40%, и за напреднали – 25%.

Post Tags
Сподели статията
Автор

Най-голямото ми удоволствие в живота е да пътувам. Безспорно по света има много невероятни места, които си заслужава да посетиш поне веднъж в живота. България обаче е мястото, на което си заслужава да се върнеш, защото във всеки сезон и всеки регион на тази малка държава можеш да откриеш неповторими чудеса. Споделете моите пътешествия.